VIDEO PILIHAN JANUARI 2012

Cari Artikel Lain

Thursday, May 10, 2012

Jawapan Isu Memali terhadap fitnah Zulkifli Nordin
InsyaAllah, Ustaz Ibrahim Libya dan anak muridnya syahid,
ini jawapan admin kepada manusia yang bernama Zulkifli Nordin
oi Zul,ko nak tanggung fitnah ini sampai ke mati..
Teliti hadith di bawah ini berkenaan hadith,
Isu Memali ialah isu di mana Ustaz Ibrahim Libya telah diftnah dan dianiya oleh pihak berkuasa pada masa itu.

Daripada Abi Akwar Said bin Zaid Amru bin Nufel r.a. (beliau adalah salah seorang antara sepuluh orang yang disaksikan akan memasuki syurga) katanya,: Aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa yang terbunuh kerana membela harta yang dimilikinya maka matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana membela dirinya dari dibunuh oleh orang lain, maka matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana mempertahankan agamanya (agama Islam) matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana mempertahankan keluarganya daripada diceroboh, matinya juga adalah mati syahid”.(Abu Daud dan at-Tirmidzi)
Mangsa Memali diiktiraf syahid oleh anggota Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah, Almarhum Tuan Guru Yahya Joned, malah Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu‘adzam Shah juga pernah mencemar duli menyiram air mawar di pusara para syuhada. sekarang aku nk tanya zul ni bukan ke boleh dianggap derhaka coz telah menghina penghormatan yang diberikan sultan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentar anda dihargai :)

SILA PERHATIKAN DAN FAHAMI VIDEO INI . Mudah-mudahan membuka minda dan hati kita. InsyaAllah


Video di bawah adalah syarahan Almarhum Sheikh Ahmed Deedat, semoga Allah memberkati segala usahanya. Peringatan mengenai Al-Quran ini sangat penting dan perlu diketahui oleh setiap muslim di seluruh dunia.
SAMBUNGANNYA DISINI : KLIK