VIDEO PILIHAN JANUARI 2012

Cari Artikel Lain

Sunday, April 24, 2011

Sai baba Mati...Alhamdulillah..Dajjal sebenar juga pasti mati.

Assalamualaikum semua,saya tangguhkan dulu penjelasan mengenai setiap Surah dalam Al-Quran.
Ada perkara penting yang perlu saya kongsikan kepada pengunjung semua.
Sejak semalam heboh mengenati kematian sai baba,dan terpampang pula di dada-dada akhbar bebahasa tamil gambar sai baba telah mati.
So, saya tanya untie (berbangsa India) yang menjual surat khabar,siapa dia ni auntie?
Autie itu menjawab,dia orang yang terkenal di India dan ada pengikut fanatik termasuk juga di Malaysia.
Saya jawab : Saya sebagai umat Islam sangat bersyukur.
Auntie : Hanya tersenyum :)

Ramalan sai baba yang terpahat dalam kepala pengikutnya:

Sai Baba telah meramalkan kematiannya sendiri pada tahun 2019 tapi mengatakan bahawa, yang telah dilahirkan semula sebagai reinkarnasi kedua dari Sai Baba dari Shirdi, ia akan dilahirkan semula sebagai reinkarnasi orang suci ketiga dan terakhir tahun 2023 di sebuah desa kecil di negara bahagian Karnataka. pengikut-Nya menyatakan bahawa, kerana ia telah meninggal lebih awal dari yang diramalkan, ia boleh kembali pada awal tahun depan.


"Hari kiamat tidak akan muncul hingga 30 dajjal (pendusta) muncul, mereka semua berdusta tentang Allah dan Rasulnya" (Hadis riwayat abu Hurairah)


"Dajjal adalah seorang lelaki gemuk, berkulit merah dan berambut kerinting" (hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Di Malaysia dapati ramai pengikut Sai Baba dari pelbagai agama. Gambarnya banyak digantung di dinding kedai milik orang India dan Cina. Ramai antaramereka begitu menghormati Sai Baba, mereka memberi jawapan yang hampir sama: Sai Baba adalah seorang "NABI" dan mempunyai banyak kesaktian.

Mengikut riwayat (belum pasti sahih), Sai Baba dipercayai boleh menghidupkan orang mati, menyembuhkan orang lumpuh dan buta, bahkan mampu menurunkan hujan dan mengeluarkan tepung dari tangannya. Bukan itu saja, dia pernah menunjukkan kesaktiannya dengan berjalan di atas bumi yang terbelah dan menukar kepingan besi menjadi emas. "Kesaktian" yang dimilikinya itulah menjadikan jutaan manusia di seluruh dunia kagum kepadanya sehingga menganggapnya sebagai Nabi.

Bagi orang-orang Islam pula, ada penulis Islam yang menggelar Sai Baba sebagai "dajjal" dan menolak "kesaktian" Sai Baba sebagai sesuatu yang ada kaitan dengan sihir dan black magic (Kedua-duanya itu fitnah akhir zaman). Mereka menggelar Sai Baba sebagai "dajjal" berpandukan beberapa hadis Nabi,seperti di atas.

Artikel yang dipetik dari terjemahan English ke dalam bahasa melayu:
Kematian Sri Sathya Sai Baba pada usia 85 dari jantung dan masalah pernafasan telah mendorong adegan kesedihan massa di seluruh India - di mana rambut keriting nya khas, jubah oren, mukjizat kontroversi dan sederhana mesej spiritualisme ekumenis telah membuatnya baru- usia ikon.

Namun meskipun dihormati oleh jutaan orang di seluruh dunia sebagai dewa yang hidup, ia adalah seorang tokoh kontroversial, dikritik oleh beberapa sebagai penipuan dilindungi oleh pengaruh politik. Tahun kemudian Nya mantap dengan tuduhan gangguan seksual.

Kerajaan negara bahagian India selatan Andhra Pradesh, di mana Sai Baba lahir, menyatakan empat hari berkabung. Ratusan polis dikerahkan di kampung halamannya di Puttaparthi, untuk menjaga ketenteraman awam di antara ribuan pengikut yang telah berkumpul selama beberapa hari terakhir.

Di kota Bangalore, pengikut berjalan melalui jalan-jalan membawa potret pemimpin spiritual mati dan meneriakkan "Baba tidak bersama kita pengikut berkumpul untuk berdoa di kuil di seluruh bandar. Banyak menolak dan tidak percaya untuk menerima bahawa guru sudah mati.

"Sai tidak pergi ke mana sahaja Tunggu 48 jam .. Dia akan kembali," kata Vandana Bhalla, suri rumah tangga 38 tahun di persekitaran kelas menengah ibukota India Ashok Vihar Guardian.

Dianggarkan antara Sai Baba enam juta pengikut ratusan ahli politik India s, industrialis, konglomerat, bintang Bollywood dan sukan Sachin Tendulkar seperti kriket. Luar negeri, mereka termasuk dalam Goldie Hawn dan Ishak Tigrett, pengasas Hard Rock café. Sarah Ferguson telah mengunjungi salah satu ashram nya.

Sejak Sai Baba mendirikan pusat meditasi pertama kekal yang lebih dari 60 tahun yang lalu, sebuah program pembangunan besar dibiayai oleh sumbangan telah menukarkan desa terpencil di mana dia dilahirkan dalam sebuah bandar kecil yang berkembang dengan puluhan candi, sendiri 220-katil rumah sakit khusus menawarkan percuma rawatan, universiti dan lapangan terbang di mana pesawat-pesawat carter yang membawa umat dari seluruh dunia datang setiap hari.

Relawan bekerja dengan NGO Sai Baba telah berkesan diserahkan bantuan bencana dan dilakukan pekerjaan pembangunan besar-besaran yang telah membawa air atau sanitasi untuk ratusan ribu orang.

Ada dianggarkan lebih daripada 1,200 pusat-nya organisasi Sathya Sai di lebih dari seratus negara di seluruh dunia.

Sai Baba tidak menunjuk pengganti apapun untuk menjalankan spiritual luas dan kerajaan temporal, ketika ini dijalankan oleh kepercayaan, selepas kematiannya. Surat khabar Times Ekonomi tempatan dianggarkan nilainya sampai dengan £ 5 bilion meskipun tidak mengakui penilaian yang tepat itu mungkin. Sekarang ada kebimbangan pertengkaran antara keluarga Sai Baba dan kepercayaan, yang juga dapat memberikan alasan bagi kerajaan negara tempatan untuk melangkah masuk

"Jika kerajaan harus mengambil alih urusan misi Sai Baba yang dapat mengeja berakhir," pemuja Shivanand Shetty mengatakan kepada surat kabar Minggu Guardian di Puttaparthi.

Dalam Delhi, peminat mengatakan semangat guru mati akan mempertahankan keamanan.

"Kepercayaan-Nya berjalan sangat profesional dan ... akan Sai yang akan membimbing mereka," kata Dr Amala Venugopal, seorang pengamal perubatan umum.

Lahir tanpa kekayaan atau keuntungan sebagai Sathyanarayana Raju, Sai Baba menyatakan dirinya sebagai reinkarnasi dari Sai Baba dari Shirdi, seorang guru abad ke-19, ketika ia berusia 14. Pengikut menyatakan bahawa, selepas disengat kalajengking, remaja itu mulai bernyanyi nyanyian kebaktian dalam Bahasa Sanskrit kuno, yang ia tidak bercakap atau membaca.

Pemimpin agama muda, yang diterima umat dari semua agama, dengan cepat meraih kemasyhuran untuk kekuatan mistik seharusnya termasuk kemampuan untuk menyulap benda termasuk emas arloji dari udara tipis dan untuk menyembuhkan. Kritik mengatakan mukjizat itu adalah trik sulap sederhana.

Sai Baba juga subjek dari siri tuduhan gangguan seksual terhadap pengikut laki-laki muda. Peserta dalam sebuah filem dokumentari, BBC 2004 The Secret Swami, menuduhnya memijat testikel mereka dengan minyak dan memaksa mereka ke dalam seks oral.

Bekas pemuja Barry Pittard mengatakan kepada Guardian Sai Baba adalah seorang penipu kepercayaan berbahaya yang seharusnya tidak dibenarkan ada hubungannya dengan anak-anak-anak. "Untuk korban terburuk dari terdesaknya ... penderitaan mereka telah sangat besar," katanya.

Sai Baba pernah dikenakan dengan kesalahan atas tuduhan gangguan seks dan telah membantah semua dakwaan terhadap dirinya, mendakwa mereka adalah sebahagian daripada kempen untuk memfitnah dia.

"Beberapa orang daripada bererti fikiran mereka berusaha menodai citra Sai Baba saya. Tidak setelah nama dan kemasyhuran Jadi,. Aku tidak akan kehilangan apapun dengan tuduhan palsu mereka. kemuliaan akan terus meningkat hari demi hari," sai baba mengatakan kepada pengikutnya pada tahun 2000.

Pada tahun 1993, enam orang meninggal akibat kekerasan dalam bilik peribadi pemimpin spiritual itu. Insiden ini tidak pernah sepenuhnya dijelaskan. Salah satu kemungkinan adalah perselisihan antara pengikut lebih daripada wang.

Perdana Menteri India Manmohan Singh mengatakan kematian Sai Baba adalah "rugi tidak dapat diperbaiki" untuk semua: "Dia adalah seorang pemimpin spiritual yang mengilhami jutaan orang untuk menjalani kehidupan moral dan bermakna bahkan saat mereka mengikuti agama pilihan mereka."

Rasulullah shalallahu alaihi wasallam bersabda:

“Kiamat tidak akan terjadi sebelum dibangkitkan para dajjal (pendusta) yang berjumlah sekitar tiga puluh orang. Semuanya mengklaim bahwa dirinya adalah Rasul (utusan) Allah”. (HR: Al-Bukhari dan Muslim).

NABI PALSU SEBELUM ZAMAN ISLAM

1.Zoroaster (Persia, 660-583 SM), kitab suci: Avesta. Mati terbunuh dalam perang melawan Bactria (Balkh).

2.Marcion (Roma, ± 144 M), pembentuk gereja Marcionite dan pemahaman Marcionisme .

3.Mani (Persia, ± 242 M), pendiri agama Manichaeisme (al-Maniwiyah). Mati dibunuh, dikuliti, dan kulitnya diisi jerami dan digantung oleh Bahram.

3.Daishan, pendiri aliran Daishaniyah yaitu suatu aliran ber-tuhan dua di Persia dari agama Majusi.

4.Mazdak (Persia, 487-523 M), pendiri aliran Mazdakiyah (Serba Boleh dan Semua Halal), kitab suci: Zanda. Mati dibunuh.

NABI PALSU DI ZAMAN JAHILIYAH

5.Amru bin Luhayyi, (dari Kabilah Khuza’ah), orang yang pertama kali merubah agama Nabi Ibrahim dan Ismail menjadi kemusyrikan dan penyembahan berhala.

NABI PALSU DI MASA RASULULLAH SHALALLAHU ALAIHI WASALLAM

6.Al-Aswad al-Ansi (11 H/632 M) atau Abhalah bin Ka’ab bin Auf al-Ansi al-Madzhiji , seorang dukun dari Yaman. Mati dibunuh oleh Fairuz, kerabat istri al-Aswad.

7.Musailamah al-Kadzdzab (usia 150 tahun, mati tahun 12 H/633 M). Memiliki pasukan 40.000 orang. Mati dibunuh oleh Wahsyi dengan tombaknya pada masa Khalifah Abu Bakar Ash-Shiddiq.

NABI PALSU SETELAH MASA RASULULLAH SHALA-LAHU ALAIHI WASALLAM

8.Sajah binti Al-Harits bin Suwaid bin Aqfan at-Tamimiyah dari Bani Yarbu (mati tahun 55 H/675 M). Seorang dukun wanita yang mengaku Nabi di zaman Abu Bakar ash-Shiddiq dan kemudian dinikahi oleh Musailamah al-Kadzdzab. Sete-lah Musailamah terbunuh, Sajah melarikan diri ke Irak kemudian masuk Islam dan mati dalam keadaan Islam.

9.Thulaihah al-Asadi (mati tahun 21 H/642 M). Masuk Islam tahun 9 H, kemudian murtad dan mengaku Nabi di Nejd pada masa Abu Bakar ash-Shiddiq. Setelah Abu Bakar ash-Shiddiq wafat, Thulaihah bertaubat (masuk Islam) kemu-dian mati syahid dalam penaklukkan Persia.

10.Abdullah bin Muawiyah bin Abdullah bin Ja’far bin Abi Thalib. Sempalan Syiah yang meyakini reinkarnasi (kembali-nya ruh orang yang sudah mati) dari satu orang ke orang lain. Dia mengaku Tuhan dan Nabi sekaligus.

11.Al-Mukhtar bin Abi Ubaid (Thaif, 622-687 M/67 H), pe-nganut Syiah yang mengaku Nabi dan mendapat wahyu. Dia adalah saudara iparnya Abdullah bin Umar radhiyallahu ‘anhu. Mati dibunuh oleh Mush’ab bin Az-Zubair di Harura.

12.Mirza Ali Mohammad (abad 19). Pendiri agama Babisme dan penganut Syiah, dihukum mati oleh pemerin-tah Iran tahun 1843.

13.Mirza Husein Ali. Pendiri agama Bahaisme (pengganti Babisme) dan penganut Syiah. Mengaku Nabi tahun 1862 dan mati tahun 1892, kemudian dilanjutkan oleh anaknya, Abbas Efendy yang berpusat di Chicago.

14.Mirza Ghulam Ahmad (India 1835-1908). Pendiri agama Ahmadiyah. Kitab suci: Tadzkirah. Mati terkena wabah penyakit kolera.

15.Rashad Khalifa (Mesir, 1935-1990), penganut Tasawuf dan perintis Ingkarus Sunnah. Mati dibunuh oleh pengikutnya dengan disembelih dan ditusuk-tusuk dengan pisau dapur.

16.Asy-Syaikhah Manal Wahid Manna, wanita tersebut mulai melontarkan kesesatan sejak tahun 1995. Dan dipenjara oleh pemerintahan Mesir.

17.Tsurayya Manqus, seorang wanita peneliti, cendekiawan dalam bidang sejarah dari Yaman.

18.Muhammad Bakri, asal Yaman dan dibunuh oleh pengikut-nya, kemudian disalib di atas papan kayu.

19.Muhammad Abdur Razak Abul ‘Ala, asal Sudan. Bekerja sebagai tukang jahit di Kairo.

20.Sai Baba,india memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya

Dan masih ada beberapa Dajjal yang mengaku Nabi dari berbagai negara lainnya seperti di Sudan, Saudi Arabia, Mesir, Lubnan,Indonesia,Malaysia dan lainnya.

Nama-nama yang tersenarai dia atas kesemuanya membawa Fitnah kepada umat Islam,Nabi Muhammad S.A.W,Nabi Isa As , Nabi Musa A.S dan Utusan Allah yang lain,serta mempersendakan agama termasuk mempersenda Al-Quran.


________________________________

(Diambil dari buku “Nabi-nabi Palsu dan Para Penyesat Umat” oleh Hartono Ahmad Jaiz. Printed by Maktabah Salman 2008)

dan kemungkinan daftar Nabi Palsu akan semakin bertambah.

Sumber: akhifillah Abu Fahd NegaraTauhid dan http://www.facebook.com/note.php?note_id=382885926711

Antara DAJJAL dan SAI BABA
1) Dajjal seorang laki yang berpostur pendek, gempal, berambut kribo, berkaki bengkok (agak pengkor). Sai Baba seorang yang berpostur pendek dan berambut kribo.


2) Dajjal memiliki mata yang buta. Sai Baba pernah mengalami kebutaan di waktu muda kemudian sembuh kembali.


3) Dajjal datang dan bersama ada gunung roti dan sungai air. Sai Baba memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya.


4) Dajjal memiliki kemampuan berpindah dari satu tempat ke tempat lain dengan depat dan kecepatannya seperti hujan badai atau secepat awan yang ditiup angin kencang. Sai Baba memiliki kemampuan berjalan menjelajahi bumi dalam hitungan kejapan mata.


5) Dajjal mengikuti pengikut yang sangat banyak, bahkan di akhir zaman nanti banyak manusia yang berangan-angan untuk berjumpa dengan Dajjal. Sai Baba memiliki pengikut yang jumlahnya puluhan juta manusia dari berbagai macam suku, bangsa, negara dan agama.


6) Dajjal akan muncul dengan mengaku sebagai orang bijak/ baik, sehingga banyak sekali orang yang tertarik untuk mengikutinya. Sai Baba mengaku seabgai orang yang bijak yang membawa misi perdamaian, cinta kasih menghapuskan segala persengketaan dengan bijaksana.


7) Dajjal akan muncul dan sebagai nabi. Sai Baba memposisikan dirinya sebagai nabi kepada pengikut2nya. Cool Dajjal akang menggunakan nama Al-Masih. Sai Baba mengaku akan menjelma sebagai Isa Al-Masih setelah tahun 2020.


9) Dajjal akan mengaku sebagai Tuhan. Sai Baba mengklaim bahwa dirinya adalah Tuhan penguasa alam semesta.


10) Dajjal akan mendakwahkan agama Allah. Dalam banyak majelis darshanya Sai Baba banyak berbicara tentang Islam, Al-Qur’an dan keharusan untuk memahaminya.


11) Dajjal mampu menghidupkan orang mati dan menyembuhkan orang sakit. Sai Baba memiliki kemampuan menghidupkan orang mati juga menyembuhkan
penyakit kanker.


12) Dajjal dapat menurunkan hujan. Sai Baba memiliki kemampuan menurunkan hujan dan mendatangkan air untuk irigasi (di NTT sedang di bangun proyek Sai Baba untuk pengairan di daerah yang kering).


13) Dajjal bisa mengeluarkan perbendaharaan (perhiasan dan harta) dari bangunan yang roboh, lalu perbendaharaan itu akan mengikuti ratunya. Sai Baba mampu menciptakan patung emas, kalung emas, injil mini dan berbagai bentuk medalai berlafadz ALLAH dalam sekejap.


14) Dajjal akan membunuh seseorang dan menghidupkannya kembali. Sai Baba bisa menghidupkan orang yang sudah meninggal dunia.


15) Dajjal bisa berpindah raga dan tempat dari satu bentuk ke bentuk lainnya. Sai Baba bisa berpindah dari satu jasad ke jasad lainnya yang merupakan benruk reinkarnasi dirinya.


16) Dajjal bisa membesarkan tubuhnya. Sai Baba memliki kemampuan berjalan di udara dan membuat kemukjizatan pada sebuh pesawat terbang.


17) Dajjal biasa keluar masuk pasar dan makanan. Sai Baba juga manusia biasa yang makan dan minum sebagaimana manusia lainnya, ia juga bisa berjalan ke pasar, rumah sakit, proyek irigasi dan tempat lain yang biasa dikunjungi manusia.

18) Cool Dajjal bisa memerintahkan bumi untuk mengeluarkan tumbuh2an dan air. Sai baba bisa mengeluarkan air dengan hentakan kakinya.


19) Dajjal tidak memliki anak. Sai Baba mandul, ia tidak beranak dan tidak berkeluarga (tidak menikah).


20) Dajjal memimpin orang yahudi. Sai Baba memiliki misi menyebarkan teologi zionis.


21) Dajjal muncul di zaman pertikaian. Sai Baba mengklaim bahwa ia datang dari masa banyak pertikaian dan persengketaan, dan kedatangannya untuk menegakkan kebenaran dan membinasakan kejahatan


2 comments:

 1. Thousands of muslims pray to him.....its all individual....can you prove your love to your mother or loved ones??? You cant cause it is abstrack....religion is beyond abstract and so is He....he left the earth at exactly 96...and for your information...it is based on Lunar month year calculation of Hindu calendar... Does God tell you how he created Universe...he doesnt tell you the plan...cause that is his business....likewise...this is Baba's business...His death is exact as predicted....Lets respect each other...when we respect a saint's life...it brings us good...if you do not have anything nice to say...that keep silent....practise what all religion teaches us to do..including the beautiful islam....to respect another and not condemn...all are His creations...and nothing is bad for him.....If a mother has 5 children and one of them is bad....does she chase that one away...no she corrects them....God has a thousand loves of a mother....He loves all religion cause He is the creator....Sai Baba never thought anything bad...not a single Bad teaching...thats the beauty...he never criticized any single religion....he only did Good upon good....if he is a devil....than he should have bad records...but not a single...not even a sing youtube has proved him wrong accurately...they can only assume.....He come is dreams and cures people.... Lets not condemn...but stay silent if you are against Him...

  ReplyDelete
 2. To my Bro Dreamer,He just creation not creator..the thousands muslim who pray to Sai Baba are not Muslim.
  'ISLAM' means peace acquired by submitting your will to Almighty God. 'MUSLIM' is a person who submits his will to Almighty God.

  In the name of God, Most Gracious, Most Merciful
  Say: He is Allah, the One and Only!
  Allah, the Eternal, Absolute;
  He begetteth not nor is He begotten.
  And there is none like unto Him.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentar anda dihargai :)

SILA PERHATIKAN DAN FAHAMI VIDEO INI . Mudah-mudahan membuka minda dan hati kita. InsyaAllah


Video di bawah adalah syarahan Almarhum Sheikh Ahmed Deedat, semoga Allah memberkati segala usahanya. Peringatan mengenai Al-Quran ini sangat penting dan perlu diketahui oleh setiap muslim di seluruh dunia.
SAMBUNGANNYA DISINI : KLIK